Portré & Esküvő fotózás

5+1 Kedvenc Jegyes & Esküvői Kreatív Fotózás Helyszín 2020-ból

Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, először picit megijedtem, hogy hogyan fogok összeszedni hat olyan helyszínt, ami tényleg nagy kedvenc és bármikor örömmel térek oda vissza. De ahogy elkezdtem válogatni a képeket a poszthoz, egyre nehezebb volt a sok, szebbnél-szebb helyszín közül választani és leszűkíteni arra a top 5+1 helyre, ami ebben az igencsak szeszélyes, 2020-as évben a kedvenc címszót kiérdemelte.

A lista szigorúan az én szubjektív véleményemen alapszik és nem rangsorban szerepelnek az egyes helyszínek. :)

1. Szentendre, a legromantikusabb város

Ha Szentendrén jár az ember, egy kicsit mindig azt érezheti, hogy nem is Magyarországon van éppen. Legalábbis én nagyon sokszor érzem ezt Szentendre utcáin sétálva. Nagyon szeretjük ezt a várost, számtalanszor megfordultunk már itt és mindig örömmel térünk vissza, legyen szó fotózásról vagy kikapcsolódásról. Az óváros romantikus vibrálása, a Duna partról elénk táruló városkép látványa minden egyes alkalommal lenyűgözi és magával ragadja az embert.

2. Balaton, ahová mindig visszavágyunk

A Balatonhoz így vagy úgy, de minden évben visszatérünk. Ebben az évben többször is megfordultunk ott. Júniusban kezdtünk egy magánúttal, amikor teljesen véletlenül össze is futottunk egy olyan párunkkal, akik szeptemberben tartották az esküvőjüket Révfülöpön, a kreatív fotózás helyszíne pedig Badacsonytomaj és Szigliget volt. De nem ők voltak az egyetlenek, akiket különleges érzések fűznek a Balatonhoz. Krisztával és Andrissal jegyes fotózásuk alkalmával veszhettünk el a Balatoni táj festői szépségében.

3. Fóti-Somlyó, valami új

Minden évben vannak visszatérő, jól bevált helyszínek, de mindig jön egy-két új, ami addig ismeretlen volt számomra, számunkra. És minden ilyen új találkozásnál örömmel csodálkozunk rá kis hazánk sokszínűségére, hogy mennyi kincset és gyönyörű tájat rejt ez a kis ország. A Fóti-Somlyóval is így voltunk, amit Anett és Zoli jegyes fotózásának hála ismerhettünk meg és fedezhettük fel egy nagyon kis szeletkéjét. Anették irigylésre méltó gyorsasággal rohantak fel a kialakított lépcsőkön, mi persze levegő után kapkodva próbáltuk tartani a tempót, nem sok sikerrel. Felérve persze azonnal kárpótolt a látvány, a csodálatos panoráma és az annál is csodálatosabb fények, amelyek fogadtak minket. Ide biztosan visszatérünk még és nem feltétlenül csak fotózás miatt. :)

4. Budapest - Tóth Árpád sétány, az örök kedvenc

Vitathatatlanul a kedvenc helyszínem Budapesten. Rengeteget fotózom itt, mégsem tudom megunni soha. Számomra olyan kisugárzással bír ez a helyszín, ami által egyszerre nyugszom meg és leszek nagyon izgatott. Nem csupán a Tóth Árpás sétány a nagy kedvenc, de az azt körülölelő kis utcák, melyek macskaköves borításukkal és színes ház-soraival könnyedén átbillentik az arra sétálót egy másik világba. Nem meglepő módon, a 2020-as évben is többször visszatértem erre a helyszínre, amely talán túlzás nélkül állítható, hogy minden évszakban csodálatos! Azt hiszem kijelenthetem, hogy ez az a helyszín, ahol témától és évszaktól függetlenül (Készítettem már itt jógás naplementés fotózást és tavaszi balerinás portré fotózást is.) bármikor örömmel és szívesen alkotok. Bár ez a blogposzt most a jegyes fotózás és esküvői kreatív fotózás helyszíneiről szól, de muszáj egy szót említenem arról is, hogy ez a helyszín a családi és portré fotózások helyszínéül is tökéletesen megállja a helyét.

5. Gellért-hegy, egy kellemes meglepetés

Sokáig nem volt különösebb vonzódásom a Gellért-hegy iránt. Fotóztam már erre többször is, de mindig csak a hihetetlen mászótúra maradt meg, amit egy-egy helyszín eléréséhez meg kellett tenni. Aztán jött Nati és Tomi jegyes fotózása és megmutatták a hegynek egy olyan oldalát, ami azóta is nagy kedvencem lett. A Filozófusok kertjét ismertem már korábbról, jártam is arra, de valahogy sosem gondoltam rá fotós helyszínként. Hiba, tudom. Natiék sorozata után Réka és Robi esküvői kreatív sorozatát is itt készítettük el, ami után meg is állapították, hogy eddig az összes helyszín, ahová fotózni vittük őket – ugyanis a jegyes fotózás helyszíne a Tóth Árpád sétány volt -, tökéletes randi helyszínek és biztosan visszatérnek még kettesben.. vagy hármasban.. :)

+1. Halászbástya, a ti választásotok

Azért is maradt utoljára ez a helyszín, mert ez talán nem is az én, sokkal inkább a ti kedvencetek volt a 2020-as évben (is). Nagyon sokan választottátok jegyes vagy kreatív fotózásotok helyszínéül, így nem hagyhattam ki a listából, tökéletesen felfért a +1. helyre. Ami miatt örülni szoktam ennek a helyszínválasztásnak az az, hogy közvetlen szomszédságában található az én örök kedvencem, a Tóth Árpád sétány. Így, amikor lehetőség adódik rá, a fotózás felénél mindig átcsábítom a párokat erre a részre is és eddig még nem bánta meg senki. :)

Köszönöm a lelkes közreműködést a jegyes és kreatív fotózásoknál Seres Zsolt fotósnak, az ő képei nélkül nem lennének egészek a sorozatok. ♡

Szívesen nézegetnél még képeket jegyes és esküvői fotózás témában? Látogass el ESKÜVŐI oldalamra, ahol rengeteg fotót találsz a témában! Ha pedig épp esküvő előtt álltok, nézzetek szét Esküvői fotózás csomagjaim között. :)

Püsök Reni / bepure photo